Sportverenigingen

Sportverenigingen

Bewegen is belangrijk, niet alleen tijdens Peuter-Pret, maar ook daarna. Daarom vinden we het binnen Peuter-Pret van belang om kinderen en hun ouders kennis te laten maken met een aantal van de vele sportverenigingen die Nuth (en omgeving) rijk is. Met vier sportverenigingen zijn we binnen Peuter-Pret een samenwerking aangegaan. Deze verenigingen bieden activiteiten aan voor kinderen vanaf een jonge leeftijd en een gedeelte van de verenigingen bieden ook nog activiteiten aan voor kinderen die extra aandacht behoeven.

Turnclub Excelsior Schimmert
Al eens op de trampoline gesprongen? Afzetten en hup, omhoog! Lekker vliegen als een vogel in de lucht. Je maakt een salto, draait in de lucht. Dat is turnen! Voel je meer voor balanceren op toestellen; dat is ook turnen! Alle begin is natuurlijk moeilijk, dus je begint niet meteen met een salto! Omdat turnen een sport is met verschillende onderdelen, moet je kunnen beschikken over lenigheid, kracht, snelheid, evenwicht en soepelheid. In de verschillende onderdelen die je gaat oefenen, ligt de ene keer de nadruk op kracht en dan weer op bijvoorbeeld lenigheid. Dit alles vraagt discipline en aandacht tijdens het trainen. Maar daar staat tegenover dat er elke les wel wat nieuws te leren is, waardoor turnen niet gaat vervelen. Meer informatie? Kijk op de site van de turnclub.

Voetbalvereniging Schimmert
Voetballen, wie kent het niet? Voetbal is een wereldwijd populaire balsport waarbij twee ploegen van elf spelers moeten proberen de bal in het doel van de tegenstander te krijgen. De bal mag met ieder deel van het lichaam gespeeld worden, met uitzondering van armen en handen. In de praktijk wordt vooral met de voet gespeeld, maar ook wordt vaak met het hoofd gekopt. Ook Schimmert heeft een actieve voetbalvereniging waar de allerkleinste al kunnen beginnen bij de mini-F-jes. Meer informatie? Kijk op de site van de voetbalvereniging.

Judoclub Nuth
Al vanaf 1964 worden judolessen in Nuth gegeven. Momenteel wordt de club gerund door een aantal enthousiaste en ervaren mensen. Bijzonder aan judoclub Nuth is dat zij naast de reguliere judolessen ook judo aanbieden voor mensen met een beperking, het zogenaamde G-judo (“Gehandicapten-judo”). Deze beperkingen kunnen zeer uiteenlopend zijn, en kunnen zowel op lichamelijk alsook op sociaal of geestelijk vlak (of een combinatie hiervan) liggen. In vergelijking met het reguliere judo is het reglement van het G-judo aangepast aan de soort beperking. De unieke kenmerken van de sport worden gebruikt om de mens te leren zich op een sportieve manier verder te ontwikkelen. Meer informatie? Kijk op de site van de judoclub.

Zwemschool van Tongeren
Zwemschool van Tongeren is een zwemschool waar het belang van de persoon voorop staat. Elk kind is uniek in zijn/haar aanleg en mogelijkheden. Door de kinderen te leren kennen, wordt de manier van lesgeven op de persoon afgestemd. Kwaliteit van lesgeven, veiligheid en plezier in en om het water staan centraal en door middel van rust, regelmaat en structuur wordt een veilige en prettige omgeving gecreëerd om te leren zwemmen. De zwemschool is van oorsprong een familiebedrijf en opgericht in 1990 door Rob en Anita van Tongeren. Nu, 25 jaar later is de zwemschool door de onvermoeibare inzet en liefde voor het vak van Rob, Anita en hun kinderen uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf met 2 locaties en een enthousiast team van 15 medewerkers. Meer informatie? Kijk op de site van Zwemschool van Tongeren.