Wat is Peuter-Pret?

Wat is Peuter-Pret?

‘Gezonde leefstijl’ is tegenwoordig een populair onderwerp in onze samenleving. Zowel media, winkels, zorginstellingen, maar ook onderwijsinstellingen en gemeenten leggen steeds meer nadruk op een gezonde leefstijl voor jong en oud. Toepassen van een gezonde leefstijl is echter vaak nog niet eens zo makkelijk als het lijkt, zeker niet met jonge kinderen. Groente eten is gezond, maar wat als uw kind echt geen groente lust? Samen bewegen met uw kind is gezellig, maar wat als u kind na 5 minuten al geen zin meer heeft of moe is? Met behulp van ons programma Peuter-Pret willen wij u hier graag een handje bij helpen.

Peuter-Pret is een leuk en gevarieerd programma voor gezinnen met kinderen van 2 t/m 4 jaar. Het bevorderen van een gezonde leefstijl staat centraal. Beweging, voeding en opvoeding spelen in het programma een belangrijke rol. Peuter-Pret is een bestaand programma. Door middel van subsidie beschikbaar gesteld door ZonWm, Sportimpuls Kinderen Sportief op Gewicht, heeft  Fysiotherapie & Fysiofitness Eurelings het programma doorontwikkeld. Dit is gebeurd in nauwe samenwerking met de kinderartsen van het expertise centrum voor kinderen met overgewicht COACH van het Maastricht UMC+ en Zuyderland, met de diëtiste van Zuyderland en met Joyce Akse van Akse Coaching-Opvoedcoaching & Opvoedadvies.

Momenteel hanteren we binnen Peuter-Pret een tweetal trajecten:
– een 6 weken-groepstraject voor alle ouders met kinderen in de leeftijdscategorie van 2 t/m 4 jaar
– een individueel traject voor gezinnen waarbij een of meerdere kinderen in de leeftijdscategorie van 2 t/m 4 jaar (dreigend) overgewicht en/of een motorische achterstand hebben

Bij ‘het programma‘ vindt u meer informatie over beide trajecten.